Tildeling

All fordeling av båtplasser hos oss skjer etter søkeransiennitet (og medlemsansiennitet) og ut fra hvilken båtplass-type det er søkt om. 

Medlemmer har i utgangspunktet prioritet fremfor ikke-medlemmer, men medlemmer som ønsker å nyte godt av sin prioritet, må søke innen tidsfristen, der hvor det er satt.

Det er kun styret som kan tildele båtplasser. Det er ikke lov å leie ut egen plass. Dette gjelder alle plasstyper/kategorier, med mindre annet er spesifisert i vedtekter, reglement eller tinglyst avtale.

Du får tilbud om plass, «fast plass» eller leieplass, på SMS og på e-post. I SMS’en og e-posten står det en merknad og følgende informasjon:

Merknad eksempel tildeling

Eventuelle retningslinjer og betingelser ligger som dokumentvedlegg til e-posten som blir sendt ut. Når du takker ja til et tilbud, bekrefter du samtidig at du godtar våre retningslinjer og betingelser. 

Du blir automatisk slettet fra ventelisten når du har takket ja til et tilbud. Det betyr at du må søke om leieplass hvert år. 

Eventuell faktura blir tilsendt ved tildeling. 

Det er kun tildelt plass som kan benyttes, og plassen kan ikke benyttes før faktura er betalt. Priser er i henhold til gjeldende betalingssatser. 

Søkere som tildeles leieplass regnes som leietaker (ikke medlem) i leieperioden, og faktureres en leieavgift for den sesongen de leier plassen. Leietakere kan kun benytte sin tildelte plass innenfor definert leiesesong. Retningslinjer og betingelser samt styrets anvisninger i forhold til plassering må følges. 

Søkere som tildeles fast plass (leierett til båtplass/medlemskap), blir automatisk medlem nå innskudd er innbetalt. Medlemmer kan benytte sin tildelte plass hele året, men hvis man ønsker å ligge i vinterhavn, må man sette seg på venteliste for vinterplass på vann. Dette er fordi ikke alle båtplasser egner seg som vinterplasser. 

Alle som har fått tildelt plass på Arås båthavn er forpliktet å følge båtforeningens vedtekter, reglement, vilkår og retningslinjer.

Fast plass tildeles fortløpende når en plass blir ledige. I Arås båtforening betyr det å få tilbud om «fast plass» at du får tilbud om leierett til båtplass og medlemskap. Leierett til båtplass og medlemskap henger sammen. 

Du får tildelt en leierett til en båtplass-størrelse, og du får bruksrett på en spesiell båtplass. Men, styret kan flytte deg til en annen båtplass av samme størrelse, dersom styret finner det nødvendig. Styret kan også flytte deg til en mindre båtplass dersom du disponerer en båtplass som er beregnet for større båt enn det du har.

De som får tildelt fast plass (leierett til båtplass), blir medlem fra den dato innskudd er innbetalt. Medlemsansiennitet telles fra samme dato.

Hvis du sier opp leieretten, overfører leieretten eller mister leieretten, mister du samtidig medlemskapet i Arås båtforening. 

Sommerplasser, søleplasser og juniorplasser tildeles fra og med 16. mars og til alle tilgjengelige plasser er tildelt. Plassene tilbys som leieplasser i tidsrommet 1. april til 30. september (sommersesong). 

Tildelt rett til juniorplass gjelder ut det året barnet fyller 18 år. 

Vinterplasser på vann blir tildelt etter 15. august og til alle tilgjengelige plasser er tildelt. Plassene tilbys som leieplasser i tidsrommet 1. november til 1. april. 

Vinteropplag på land tildeles etter 15. august og til alle tilgjengelige plasser er tildelt. 

Plassene tilbys som leieplasser i tidsrommet 15. september til 15. mai. 

Plass i kajakkhotell tilbys som leieplass og tildeles fortløpende til alle plasser er leiet ut. 

Merkede parkeringsplasser tildeles som leieplasser pr. sesong. Sesongen defineres mellom vårdugnad og høstdugnad, fordi det er da parkeringsplassene blir klargjort for bilparkering eller omgjort til opplagsplass, og navneskilt blir hengt opp og tatt ned.

Alle som har fått tildelt plass i Arås båthavn er forpliktet å følge båtforeningens vedtekter og reglement.